Wandbekleding van 100% wolvilt

Mooi houten plafond, bijpassende houten lambrisering, strakke witte kozijnen; maar wat komt er op de wand? Een neutrale kleur, maar wel 1 die warmte en sfeer toevoegt. Iets wat de akoestiek verbetert zou ook fijn zijn. Vilt is het antwoord!

Projectstoffering Leiden kwam bij  ons met een stukje technisch vilt. Het stukje vilt had een mooie gemêleerd bruine kleur. De architect was er weg van: dit moet op de muur! Technisch vilt wordt echter niet op kleur geproduceerd. Deze vilten worden gebruikt in de industrie als bijvoorbeeld schuurvilt, beschermvilt, isoleervilt, machinevilt etc.

De nieuwe productie van ditzelfde vilt heeft een iets andere kleur. Dat is jammer want de kleur is erg belangrijk voor dit project. Er wordt daarom op advies van Eurofelt uitgeweken naar 100% wolvilt. Dit heeft, naast kleurvastheid, meerdere voordelen: het is van zichzelf vocht- en vuilafstotend, heeft een brandnormering en een goede akoestische werking. Handige extra’s bij gebruik in een gezamenlijke ruimte.

Voor het bekleden van een wand adviseren we een dikte van ca. 3 mm. Dit geeft een prima akoestisch resultaat en is door een ervaren schilder goed te verwerken op de muur. Dat zie je terug op de foto’s!

mask NewsItems-68-attachment1_projectstofferingLeiden4a.jpg