Flexibel akoestisch gordijn

In samenwerking met BuildInG hebben wij een flexibel akoestisch gordijn ontworpen. Het gordijn is gemaakt van 100% wolvilt en kan vrij in de ruimte geplaatst worden.

 

Het ontwerp

Het gordijn is ontworpen door Clemens Bernardt en Jantine Koppert. Op basis van het ontwerp kijken wij naar onze mogelijkheden en geven advies over de uitvoering van het ontwerp. Door middel van zeilringen en schroeven zijn de plooien in het gordijn gemaakt. Als frame worden bamboepalen gebruikt.

 

Klantwensen en -eisen

Bij het ontwerp is uitgegaan van de wensen en eisen van de klant:

- een opvouwbare binnenwand

- makkelijk verplaatsbaar

- goede tot uitstekende akoestische kwaliteit

- van plooibaar natuurlijk materiaal

- wand moet stabiel zijn

 

Materiaalkeuze

Door het gebruik van 100% wolvilt is het gordijn vocht- en vuilafstotend. Daarnaast staat wolvilt bekend om haar goede akoestische waarde. Het ontwerp van het gordijn versterkt de akoestische waarde enorm. Voor 1 meter gordijn wordt 4 meter wolvilt gebruikt.

 

Architect @ Work

Wij (Lampe Eurofelt Products) mochten het gordijn lenen als stand voor Architect @ Work 2020. Wij hebben voor de beurs een vast frame gemaakt met een rails waaraan het gordijn hangt.

 

Heb jij ook een ontwerp waarin je vilt gebruikt? En zoek je een meedenkende, adviserende en uitvoerende partij? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem contact op per mail (info@eurofelt.nl) of bel 0515 412 541

mask NewsItems-64-attachment1_image2.jpeg