Duurzame akoestische oplossingen

Akoestische vilt oplossingen voor grote ruimtes

Scholen, bedrijven en instellingen; allemaal hebben ze te maken met grote ruimtes die op akoestiek gebied verbetering kunnen gebruiken. Eurofelt speelt hier helemaal op in met 100% wolvilt. Dit materiaal is niet alleen duurzaam maar staat ook bekend om haar akoestische waarde.

Eurofelt heeft een ruim assortiment aan 100% wolvilt in 3 verschillende diktes. Hier zit altijd een passende kleur of passende kleurencombinatie bij.

 

Project scholengemeenschap

Voor een Friese scholengemeenschap mochten wij aan de slag met een akoestische totaaloplossing voor 1 van hun lokalen. Dit lokaal bestaat uit 2 verdiepingen met daarin een vide. Door de vide galmde het behoorlijk in de ruimte. Beleidsadviseur Gonnie Wagenaar werd gevraagd op zoek te gaan naar een oplossing en kwam door een voorgaand traject met akoestische scheidingswanden bij ons terecht.

Na een eerste inventarisatie van de ruimte en onze mogelijkheden kwam een oplossing bestaande uit duurzame wandpanelen, duurzame hangende elementen en wolviltbaffles tot stand. Hieronder een korte uitleg bij deze maatproducten.

 

Duurzame wandpanelen

Afgelopen jaar zijn duurzame wandpanelen bij Eurofelt ontwikkeld. Deze worden gemaakt van een aluminium frame met daarin een gerecyclede akoestische textielvulling. Deze vulling wordt bekleed met 100% wolvilt. De panelen kunnen los van elkaar opgehangen worden maar we kunnen deze ook aan elkaar koppelen waardoor abstracte kleurpanelen ontstaan. De kleuren, de afmetingen en de totale grootte van de panelen is aan de klantwens aan te passen.

 

Duurzame akoestische elementen

In een hoge ruimte kan gekozen worden voor loshangende elementen. De elementen bestaan uit een frame met daarin een (gerecycled) akoestische vulling. Dit geheel wordt bekleed met een laag 100% wolvilt in gewenste kleur. Het is ook mogelijk meerdere lagen wolvilt over elkaar aan te brengen en door middel van uitsnedes een gepersonaliseerd ontwerp of logo aan te brengen. De vorm en kleur van de elementen is naar klantwens aan te passen.

 

Duurzame wolviltbaffles

100% wolvilt wordt ook gebruikt als baffles aan het plafond. Hier wordt een stuk wolvilt dubbelgevouwen en met een ophangsysteem onder het plafond gehangen. Door de akoestische waarde van het wolvilt helpt dit galmingsgeluiden flink te reduceren. Ook onze 100% wolvilt baffles zijn in ca. 70 kleuren verkrijgbaar. De lengte en hoogte van de baffle kan naar klantwens aangepast worden.

 

Definitief ontwerp en productie

Na het maken van het ontwerp voor de ruimte wordt deze nogmaals goed nagemeten en worden de ontwerpen definitief gemaakt. De benodigde materialen worden verzameld, gecontroleerd en waar nodig gesneden. Het in elkaar zetten van de wandpanelen en akoestische elementen gebeurd bij onze technische dienst en in onze confectie. Tot slot worden de producten door onze monteurs in de daarvoor bestemde ruimte gehangen.

 

Heb jij ook een (grote) ruimte die akoestisch verbeterd kan worden? We denken graag met je mee!

mask NewsItems-62-attachment1_DSC_0037-d.jpg